diumenge, 3 de maig del 2009

FESTES

Festes.
Amb aquesta paraula es resumeix tot un any de esforç per part d´una comparsa, aquesta paraula es el sentiment, les emocions, les rises, els problemes, tot el que ens fa passar la última setmana de abril.
I així, esperant aquest dia marcat al calendari com a "molt important", arriben els nervis de última hora per ha que tot estiga apunt, primer per a l´entrà falsa, descontrol, diversió, alegria desbordada per tots els racons dels cos. Despres i una setmana mes tard, arriba (per als bokimolls) el dia de la fava i la tekila, mes festa i diversio seguida de la entradeta (ja tradicional) acompañats per "la molt festera ordre del pikama"a la cual hi ha que agrairli que ens aguanten eixe dia a la seua comparsa, ja que cuan arribem allí ja anem un poc "descontrolats".
Amb poc descansat pero amb moltícimes ganes, arriba el dia gran de les festes de Llutxent, el dissabte de l´entrada, acabats de dinar i a presses i correres, ens anem a la entrada de bandes, on groriosament un gran caragol du la bandera i despres ve l´espera, la llarga espera fins que ens toke ixir en la entrada de moros i cristians de Llutxent, els nuvols cuan acaba l´entrada mora amenaçen pluja i fins i tot en algun moment jo tame ho pense, pero comparsa a comparsa van passant i la pluja ens respecta, i per fi, comença a tokar la banda per a la meua comparsa, "els Bokimolls". al principi tot son nervis i confusio a la meua esquadra. Les altres, mes veteranes, ja ho tenen mes assumit, cuan començem a desfilar la emocio m´atrapa en un nuvol del que mai voldria ixir, nota a nota, pas a pas vaig disfrutant d´una sensacio mai sentida fins al moment i cuan per fi s´acaba, el descans,el intercanvi de experiències i com no, la reverencia als fundadors als que tant deguem.
Els següents dies, son una succecio de actes en els que, simplement et sens FESTER i no es poc, la diana, embaixades, provesons, ofrenes i les menjades a la comaprsa, eixes grans menjades on tant disfutem i ens riguem, coneguent a gent que en altres circunstàncies mai haveres conegut i que d´aquesta forma, ara portes una exelent amistat.
Be les festes ja han pasat, despres de tant de dia, tot s´ha acabat, pero ara ens queda disfutar del sopars durant l´any i comensar els nous projectes a la comparsa (que no son pocs), i aixi tots junts, preparar ja les proximes festes, precedides per el mig any, on espere (per el conter que hem te) que els bokimolls puguen tornar a guanyar el concurs de caps d´esquadra.
AMUNT BOKIMOLLS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada